Profile Picture

Know me

Senja, 20 years old, Helsinki/Finland
Read more...
Sponsors, collaborations...
Terms of Use...

Find me

Email me Facebook Twitter Pinterest Google Plus flickr

Follow me

Follow Puukengät

Wednesday, March 7, 2012

Boterkoek

D ja minä tykkäämme kovasti leipomisesta, ja viime viikolla leivoimme (tai siis D leipoi ja minä komentelin ja otin valokuvia) hollantilaista boterkoek-kakkua, eli "voikakkua." Kyseessä on erittäin makea ja rasvasta kostea herkku, vaikka meidän kakusta tuli lähinnä makea, kohtuullisen kova, mutta kuitenkin "silkkinen."

--

D and I love cooking and baking, and last week we made (or D did, I was just bossing him around and taking pictures) the Dutch boterkoek, "butter cake." It's a very sweet and fatty cake, the butter makes it a tad wet, although our cake was mostly sweet and hard, yet silky smooth.


Ainesosat/Ingredients:

250 grammaa vehnäjauhoja/250 grams of wheat flour
250 grammaa voita/250 grams of butter
150 grammaa sokeria/150 grams of sugar
ripaus suolaa/a pinch of salt

 Tapa I (nk. oikea tapa)
Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen vuoka ja laita se jääkaappiin.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Mittaa jauhot ja sekoita niihin sokeri ja suola. 
Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja sekoita se jauhosokerisuolaseokseen.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

Manner I (the so-called "right way")
Grease and flour the cake mold and put it into the fridge.
Heat up the oven to 180 degrees Celsius.
Measure the flour and the sugar and mix them together with the salt.
Melt the butter in the microwave oven or casserole and mix with the flour mix.
Pour the mix to the mold and let it stay in the oven for about 20 minutes.

Tapa II (eli miten ei saa autenttista kakkua)
Voitele ja korppujauhota vuoka ja jätä se työtasolle 10 minuutiksi, 
tai kunnes joku komentaa sinua laittamaan sen jääkaappiin.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Mittaa jauhot ja sekoita niihin suola.
Korvaa sokeri tomusokerilla, koska et huomannut taloussokerin olevan loppu.
Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi.
Sekoita jauhot sekaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

Manner II (this way you will get something completely different than the real boterkoek)
Grease and flour the cake mold and leave it on the countertop for 10 minutes, 
or until someone tells you to put it into the fridge.
Heat up the oven to 180 degrees Celsius.
Measure the flour and mix it with salt.
Replace the sugar with powder sugar because you didn't check if there was any sugar left.
Use the mixer to mix the butter and the powder sugar.
Mix the flour with the butter-sugar mix.
Pour the mix into the cake mould and let it stay in the oven for about 20 minutes.

Joka tapauksessa kakusta tuli oikein hyvää ja suosittelen meidän versiota jäätelön ja marjojen kanssa... kakku saattaisi sopia erinomaisesti uunijäätelöön.

Anyways, the cake was really good, and I recommend you to try our version with ice cream and berries... the cake might also work in baked alaska.






6 comments:

  1. so great and yummy post :D please visit me in free time:)
    http://mesmerize87.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, and I'll pay a visit to your blog :)

      Delete
  2. Anonymous11/3/12 19:12

    Tämän postauksen inspiroimana kyselin boterkoekista hollantilaisilta appivanhemmilta eilen kylästelyreissullamme ja he innostuivat niin kovin siitä että olin kiinnostunut tästä herkusta ja heiltäpä vielä löytyi kaupan boterkoekia kaapista ja pääsin maistamaan. Maistui lähinnä siltä kuin olisin voita maiskutellut suussani :D hehheh
    toi teidän omatekemä kyllä näyttää paljon paremmalle ;) Kuulemma kotitekoiset on ihan eri kamaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo no ihan puolueettomasti voin sanoa, että itse tykkäsin enemmän tästä kotitekoisesta, kaupan kakku kun on sen verran tujua tavaraa :D Ei ihme, että kaupan paketeissa kakku on valmiiksi pilkottu pikkukuutioiksi ;)

      Delete
  3. this looks delicious :)
    http://www.sexta-feirafaro.tumblr.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, it tasted even more delicious than what it looks like :)

      Delete

Click Here for Comment Guidelines

Thank you so much for your comment! I'll try to get back to you asap! Anonymous commenters, please use a nickname! ♥

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman pian! Anonyymit, olkaa ystävällisiä ja käyttäkää nimimerkkiä! ♥

Hartstikke bedankt voor je reactie! Ik probeer zo snel mogelijk te reageren! Anonieme mensen, gebruik alsjeblieft een nickname! ♥

Tu peux commenter en français!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...